Wednesday, June 23, 2010



KALAD KOLAM SERA.....TIDAK DIBENARKAN DIBAWA BALIK...

Monday, May 31, 2010

Wednesday, February 10, 2010

TAKDE REZEKI



Assalamualaikum....dah lama x update blog ni..aku pun dah lama x balik kg tengok kolam pancing...cuma dok harap kat pakmid ja..mana ada cuti...InsyaALLAH petang jumaat ni aku balik kg..bleh la tngok kolam pancing aku..aku cadng nak baiki apa yang patut..tapi aku cuti cuma 3 hari ja..setakad hari ni ALLHAMDULILLAH la walaupun 100% harap kat pakmid...cuma pertandingan mingguan ja yang takdapat dijalankan...Pakmid sorang mana mampu buat..
Dua minggu lepas ikan kolam aku mati banyak..aku rasa dua ratus kilo lebih mati..aku pun dah masuk ikan baru hari selasa baru ni 9/02..mungkin hujung minggu ni bleh la menggasak..
Dah hampir sebulan aku dok ikhtiar nak dapatkan kolam terbiar majlis daerah kampar dan jabatan hutan batu gajah...segala usaha dah aku jalankan..tapi nampaknya rezeki tak menyebelahi aku...kertas kerja, lesen niagan,buka geran..semua aku dah buat..naik turun jabatan hutan, pejabat tanah, majlis daerah dah banyak kali dah...sampaikan toke balak pun aku dah jumpa nak minta tolong hal berkaitan pajakan tanah jabatan perhutanan ni...tapi apakan daya...takda rezeki la...Akhirnya aku dapat kata putus daripada pihak berkuasa tempatan katanya kawasan 2 telah dibekukan dan mereka akan bangunkan sendiri tahun 2011 nanti..kira muktamat dah la tu...tapi aku cuba juga submit permohonan pajakan kat jabatan hutan....
2 sebab la aku teralalai sikit menguruskan projek kat kolam SERADRELAXS....
sekarang ini aku nak tengok apa yang kurang kat situ..aku nak buatkan penambah baikan semula la...kat situ jugak la tempat pakmid dok cari makan..aku pun terhutang budi banyak kat dia...kalo tak sapa nak jaga kolam pancing tu....

Monday, November 9, 2009

KAMERA OH KAMERA ( 8/11/09)

SEPATUTNYA TEMAN MENGUPDATE BLOG NI UNTUK PERISTIWA DI KOLAM PANCING PADA ARI AHAD 8/11/09....tapi apakan daya teman terlupa membaw kamera ....mau taknya keadaan jadi kelam kabut...pak mid cakap ikan patin mabuk..mata pancing yang tak da uman pun disebatnya.......
bukan main ngalak lagi patin pada ari tersebut.....baru sehari dilepaskan ....temanlepaskan rohu pada sebelah malamnya dan patin pada siang hari...macam pesta ujung minggu pada ari ahad 2..patin menggila betul...rohu mengalah mungkin masih pening lagi kot.....tapi walau macammanapun teman puas ati coz bleh dikatan semua yang datang dapat membawa balik hasil pancing la...ada yang dapat sekor hingga yang dapat 30 ekor patin pada hari itu.....teman minta sesiapa yang ada mengambil gambar pada hari ahad baru ni bleh la email kat teman supaya teman dapat mempamerkan dlam blog ni....email teman ada teman tulis kat kolam.....http//www.pearodoks@gmail.com

Thursday, November 5, 2009

PATIN ROHU DAN TONGSAN






ASSLAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA............pihak pengurusan SERAdRELAX berbesar hati dengan sambutan yangg diberikan oleh kaki pancing terutamanya dari daerah Baling.....bagi memeriahkan lagi suasana di kolam pancing SERAd'RELAX,,,ikan akan ditambah lagui pada minggu ini...




  • Kolam akan ditutup pada pukul 6 petang ari Jumaat 6/11/09

  • Ikan patin dan rohu akan dimasukkan pada ari sabtu 7/11/09
  • Ikan tongsan akan dimasukkan pada hari isnin 9/11/09 (JIKA ADA STOK
  • KOLAM DIBUKA SEMULA PADA HARI AHAD 8/11/09

PENGUMUMAN

  • IKAN AKAN DITAMBAH PADA SETIAP MINGGU!!!!!!!!!!!!!!!

kerjasama pemancing amat diharapkan supaya tidak memancing pada hari tersebut.

video

Tuesday, November 3, 2009

MEGGASAK DIHARI PEMBUKAAN

ASSALAMUALAIKUM...PERTAMA SEKALI AKU NAK ucapkan tima kasih kepada kaki pancing dengan sambutan yang amat memberangsangkan....ramaila yang datang pada hari pembukaan dan sempat semuanya dapat tiket promosi...
hasil tangkapan pada hari pertama kedua dan ketiga pun amat memberansangkan....ikan yang dimasukkan pun banyak...sehingga kehari ni ikan masih galak lagi makan umpan...


aku tak tau nak cakap macam mana ikan rohu ni manggasak umpan...kau orang tengok sendiri la gambar yang sempat aku snap ni....

banyak sangat 2 bang....n bomoh ikan ....semua kaki pancing kat baling kenal dia....



ni la tokeh yang mengguruskan kolam ni...panas punggung 2 ikan nak seratus kilo sehari....

adik dari grik dengan hasil tangkapanya......banyakkkkkkk 2 adik..





MEGGASAK HARI PEMBUKAAN
















EXTREME FISHING © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute